Bli kontaktad

meet a local

Karolina – Författaren

"Jag nöjer mig inte med att bara drömma"

Karolina – Författaren

En grusad uppfart och en sensommarblommande rondell. Det lantliga huset ligger på Skrea Backe med utsikt över halländska åkrar och ängar. Som om det alltid stått där. Det stod dock klart för bara två år sedan. Här jobbar Karolina Larsson hemifrån tre-fyra dagar i veckan.

”Vi har gjort väldigt mycket själva och använt mycket återvunnet material. Köket, innerdörrar. Jag tror inte ens man får en etta i en storstad för pengarna vi lagt”.

Karolina är logoped. Dessutom doktorerar hon i logopedi och forskar på språkutveckling hos barn i utsatta områden. Och hon skriver. De senaste åren har det blivit två fackböcker och fem barnböcker som resulterat i översättningar till norska och tyska. Under 2024 händer det ännu mer.

”Jag nöjer mig inte med att bara drömma. Jag har alltid skrivit och alltid velat skriva barnböcker. Jämfört med facklitteratur så är barnböckerna och musiken dessutom helt lustdriven”.

I källaren ligger replokalen. Varje söndag träffas Karolinas band Finders Keepers och spelar så att det skallrar i köket. Kulturen sitter bokstavligt talat i väggarna.

”Just nu bygger jag upp en valmöjlighet. Mitt doktorerande kräver min fulla uppmärksamhet men jag bygger för framtiden. Kanske satsa mer på företaget, musiken, testa att skriva inom fler genrer, jag vill vidga skrivandet och behärska mer. Kanske forska och jobba med kultur. Jag är helt övertygad om att det går”.

Alpackor betar i hagarna runt huset. Hunden Helmer viftar på svansen, nöjd över tofflan han bär i munnen och i ett hörn på tomten bor kaninen, känd från förra årets uppsättning av Vi på Saltkråkan som spelades hela sommaren på Teatergläntan i Falkenberg. Även resten av familjen Larsson/Skröder var med i ensemblen. I höst ses dessutom Karolina och sambon Christian i musikalen Så som i himmelen som spelas på Storan. Kulturen sitter som sagt i väggarna.

Karolina Larsson är logoped och har skrivit flera fackböcker samt barnböcker om bl.a. Mira & Mini. Hon bor i Skrea tillsammans med sambon Christian Skröder, hunden Helmer och döttrarna Linnea 12 år, Hedda 9 år och Sigrid 5 år.